Is het mogelijk een auto te huren of leasen met BKR?

Het is mogelijk om een auto te huren of leasen zonder BKR-check. Dit verschilt echter wel per autoverhuurbedrijf . Bij de meeste leasemaatschappijen geldt dat je bij het afsluiten van een huur of leaseovereenkomst geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit omdat je met het afsluiten van een (private) leasecontract een financiële verplichting voor langere tijd aangaat. Je leasecontract kan wat dat betreft beschouwd worden als een persoonlijke lening. Van het totale bedrag dat je gedurende de looptijd van je leasecontract aan de leasemaatschappij betaalt, wordt 65 procent geregistreerd bij het BKR. Betaalt je dus bijvoorbeeld €400,- per maand en loopt je leasecontract 24 maanden? Dan wordt je voor een bedrag van 24 x 400 x 0,65 = 6240,- bij het BKR geregistreerd. Bij Peiman Rental is dit echter niet het geval.

Waarom doet RijMij niet aan BKR-registraties?

Zoals we hierboven schreven ga je bij een regulier leasecontract een betalingsverplichting voor langere tijd aan. Bij auto huren of leasen is dit echter niet het geval. Na de eerste maand heb je de mogelijkheid op ieder gewenst moment de auto weer in te leveren en daarmee de overeenkomst te ontbinden. Zodoende kan je per direct onder je betalingsverplichting uit wanneer je financiële situatie het niet meer toelaat of je leaseauto niet langer nodig is. Vandaar dat wij bij Peiman Rental geen BKR-registraties doen.

Het nadeel van een BKR-registratie

Voor veel mensen die een leaseauto overwegen is het vooruitzicht op een BKR-registratie een reden om dit uiteindelijk toch niet te doen. Immers, ook wanneer dit een positieve registratie betreft – wat het geval is zolang je keurig aan je maandelijkse betaalverplichting voldoet – kan dit nogal wat vervelende gevolgen hebben. Het voornaamste nadeel is dat een BKR-registratie de hoogte van je hypotheek kan beïnvloeden.

Hogere maandelijkse vaste lasten betekenen immers dat je minder geld overhoudt om te investeren in de aankoop van een woning. Zo ziet de bank dit ook, waardoor deze je een lager maximaal te lenen bedrag zal bieden wanneer je een BKR-registratie voor een aanzienlijk bedrag (meerdere duizenden euro’s) op je naam hebt staan. Hetzelfde geldt wanneer je een andersoortige lening wilt afsluiten.

Wel een creditcheck vooraf

Bij Peiman Rental dus geen BKR-registratie. Daarentegen willen we natuurlijk wel de zekerheid dat je aan je betaalverplichting kunt voldoen, wanneer je besluit bij ons een auto te shortleasen. Daarom doen we op basis van je gegevens wel altijd een creditcheck.

Kom je er niet uit bel ons op 06-57551906 of mail ons op info@peimanrental.nl

 

Terug naar veelgestelde vragen