Is mijn caravan of aanhanger meeverzekerd achter huurauto?

Het staat je vrij je huurauto overal voor te gebruiken en overal mee naartoe te nemen (met uitzondering van Marokko en Turkije). Ook vakanties zijn dus gewoon mogelijk met je huurauto. Maar stel dat je nu met de caravan op vakantie gaat: hoe zit het dan met de verzekering? Is de caravan automatisch meeverzekerd wanneer deze achter je door ons verzekerde huurauto hangt of moet je hier een aparte caravanverzekering voor afsluiten?

Caravan WA-verzekerd

Het antwoord luidt: beide. Je caravan is namelijk automatisch WA-verzekerd wanneer je deze met je huurauto van Peiman Autoverhuur vervoert. Dat wil zeggen dat je verzekerd bent voor schade veroorzaakt door de caravan, tijdens het rijden, toegebracht aan anderen. Denk aan een situatie waarbij de caravan slingert en tegen een andere auto aankomt.

Maar waar je met je huurauto ook verzekerd bent voor schade aan de eigen wagen, geldt dat niet voor de caravan. Wil je deze ook verzekeren, dan dien je hiervoor een aparte caravanverzekering af te sluiten. De waarde van de caravan bepaalt in hoeverre dat het waard is. Tot slot geldt hetzelfde voor aanhangers.

Kom je er niet uit bel ons op 06-57551906 of mail ons op info@peimanautoverhuur.nl

 

Terug naar veelgestelde vragen